LurkÓperencia tavasz

Magamról

LurkÓperencia

Orbán-Bor Klára vagyok, két csodálatos kisgyermek édesanyukája, előadóművész és mozgásfejlesztő, óvodapedagógus diplomával kiegészülve, a LurkÓperencia és Gitár Gizi megálmodója.

LurkÓperencia két fő lakója

LurkÓperencia két fő lakója Gitár Gizi, a gitárom, akivel zenét, ritmust viszünk a gyermekek életébe, és kedves barátja, Nyuszifül, aki a mondókákban nagy segítségem.

LurkÓperencia Gitár Gizi

Gitár Gizi

LurkÓperencia Nyuszifül

Nyuszifül

LurkÓperencia
LurkÓperencia lakói

LurkÓperencia varázserdeje

Mindig is tudtam, ha majd felnővök a színpadon szeretnék állni, mellette pedig gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Mindezt úgy, hogy a középpontban a zene és a mozgás áll.
Már óvodás koromtól kezdve ismerkedtem a tánccal, majd kamasz koromban vált életem meghatározó részévé, ahogy a zene is. Zongorázni tanultam általános iskolás koromtól kezdve egészen az érettségiig, a Lajtha László Zeneiskolában, majd ehhez társult hobbi szinten a gimis éveim alatt a gitár. A tánccal kapcsolatban voltam a legelszántabb, így nem volt kérdés, hogy a gimnáziumi éveim befejeztével csak ebbe az irányba haladok tovább. Nagy örömömre felvételt nyertem a Madách Musical Táncművészeti Iskola színházi táncos szakképzésére, ahol balettet, néptáncot, musical táncot, kortárs- és modern táncot és színészmesterséget tanultam. Párhuzamos tanulója voltam a Kővirágok Énekiskolának, ahol a musical szakon sajátíthattam el a musical éneklés technikáját.
Az iskolák végeztével szabadúszó táncosként tevékenykedtem. Majd ezután jött a LurkÓperencia ötlete. Az első szárnybontogatásaim egy magán bölcsiben kezdődtek, ahol felkértek, tartsak az odajáró gyermekeknek gitáros zenefoglalkozást. Ezzel egyidőben döntöttem úgy, hogy jelentkezem az ELTE Tanító-és Óvóképző Karára, óvodapedagógus szakirányra, hogy szakmai szempontból is fejlődhessek. Főiskolai éveim alatt végeztem el a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület babamasszázs oktatói képzését is, hogy már egészen a várandósságtól kezdve tudjak segítséget nyújtani a szülőknek.
A diploma megszerzése után, a gyakorlataim alatt tapasztalt tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztése is elkezdett foglalkoztatni, hogy miként tudnám őket zenével és mozgással, játékos formában fejleszteni. Ezért végeztem el a KMT Akadémia Komplex Mozgásterápiás képzését, így válhattam mozgásterápiás fejlesztővé.

 

LurkÓperencia
LurkÓperencia

Óvodai gyakorlataim alatt sokat találkoztam azzal a ténnyel, hogy a gyermekeknek mennyire szükségük van a zenére, a mozgásra. Több éves tapasztalatom a táncban és a zenében mind azt mutatják, hogy az embernek – főleg a gyermeknek – hatalmas segítséget nyújtanak ezek az őserők. Segít az önkifejezésben, a ritmus- és hallásfejlesztésben, beszéd megindításában és fejlődésében, fontos szerepet játszik a mozgás fejlesztésében és az egészséges testtudat kialakulásában, sőt, még a konfliktus helyzetek megoldásában is. Erősíti a szociális és empatikus készséget. Már az anyaméhben hatással van a magzatra a zene. Hallja, ahogy édesanyja, édesapja énekel, zenét hallgat. Ez az őserő segíti az egymásra hangolódást és erősíti a szülő-gyermek közti kötődést. Tapasztalatok alapján, azok a gyermekek, akiknek pocaklakóként énekeltek, illetve a külvilágból is több zenét "hallgattak", megszületvén sokkal nyugodtabbá váltak, mikor édesanyjuk, édesapjuk énekelni kezdett. Mikor nagyobbacskák lesznek, szinte kivétel nélkül minden lurkó szereti ezt a fajta minőségi időtöltést a szüleivel. Ha ehhez még mozgás is társul, akkor mindent megtettünk, hogy gyermekünk boldog gyermekkort élhessen és vele együtt boldog szülők lehessünk.

Boldogsággal tölt el...

... mikor megszólal Gitár Gizi dala, és pár alkalom után minden kisgyermek együtt énekli velem.

Mikor a táncos alkalmakon a gyermekek hosszú, kitartó gyakorlás után boldogan kiáltanak fel, hogy „Sikerült!” és örömmel mesélik/mutatják a szüleiknek, mit tanultak a foglalkozások alkalmával.

Miután a szülők elsajátították a csecsemőmasszázs fogásait, szeretettel mesélik, milyen meghitt pillanatokat élnek át babájukkal együtt.
Ahogy a komplex mozgásterápiás fejlesztések után látom a gyermekeken a fejlődést, és látom a szülők arcán a boldogságot, hogy gyermekük kitartással, gyakorlással milyen messzire jutott el a fejlődésben.

A gyermekműsorok alatti ölelések, mosolyok, kedves szavak és a szeretet ad újra és újra motivációt.

Úgy gondolom, hogy az ilyen pillanatokért éri meg gyermekekkel foglalkozni!
Ez a legszebb hivatás számomra!

LurkÓperencia

Hivatásomként tekintek önkéntesi munkámra is,

melyet a "Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány" tagjaként végzek. Hiszem és tapasztalom is, hogy a zenének gyógyító hatása van!

LurkÓperencia

A LurkÓperencia ötvözi mindazt

a szeretetet, amit a gyermekek, a zene és a mozgás iránt érzek.

LurkÓperencia tavasz

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0