Kérdésed van? Hívj bátran: +36 30 657 74 62

LURKÓTALPAK - TÁNCOS FOGLALKOZÁSOK

"A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki és méltó arra, hogy a zenéhez és költészethez hasonló szerepet töltsön be."

(Cezare Negri)

A tánc a mozgás legharmonikusabb és legkifejezőbb formája. Nemcsak a testet tartja fitten és egészségben, hanem a lelket is. Mozgás közben a külvilág megszűnik létezni, így az egyén figyelme a saját testrészeire irányul. Gyógyítja és feltölti a lelket. Tánc közben az lehetsz, aki csak lenni szeretnél.

Táncosként én ezt vallom, és mint tanító, ezt szeretném tovább adni.

A LurkóTalpak az óvodás korú gyermekek mozgásfejlődéséhez, testtudat kialakításához nyújt segítséget játékos-táncos formában. Ezenkívül fejleszti a koncentrációt, koordinációs képességeket, egyensúlyérzéket, ritmus érzéket, zenei készséget. Nyitottabbá és aktívabbá válnak a táncolni járó gyermekek a világra. Megtanulnak csapatban létezni, azaz szociális készségeik is fejlődnek. Mélyebb hatása pedig – a csoport – egy bizalmon alapuló, bensőséges közösséget teremt, mely támaszadó és támogató szerepet játszik a gyermek életében.

A mozgás szabadsága és az önkifejezés, az érzelmek áramlása felszabadító erővel bír, s oldja a stresszt, a szorongást. Úgy gondolom, hogy játékos formában és megfelelő motiválás mellett a tánc az egyik legjobb mozgásforma az óvodás gyermekek számára.

Fontosnak tartom, hogy már egészen kiskorban elkezdjük a tudatos testmozgást, és ezzel együtt az egészséges életmódra nevelést, mindezt játékos-táncos formában.

A foglalkozás menetébe a komplex mozgásterápia fejlesztő mozgásos elemeit is beleépítem a táncos alap mozgások mellé.

 

Lehetőség szerint évi két szülői bemutató alkalmával mutathatják meg a gyermekek a tanult koreográfiát.

Ajánlom:

  • óvodák
  • fejlesztőházak
  • gyermekekkel foglalkozó intézmények

számára.