Kérdésed van? Hívj bátran: +36 30 657 74 62

GITÁR GIZI ZENEFOGLALKOZÁSAI

"Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza."

(Kodály Zoltán)

A LurkÓperencia Gitár Gizi zenefoglalkozásainak célja elsősorban a zene szeretetére nevelés. Mint óvodapedagógus jól tudom, mennyire fontos a zenei fejlesztés egy gyermek életében. A zenével már Édesanyám pocakjában megismerkedtem, hiszen Édesapámnak akkor zenekara volt, így nagyon sokat énekeltek nekem együtt, és zenéltek harmónikán és zongorán is. Ezt a megnyugtató hatást, amit a zenében éreztem gyerekkorom óta, a mai napig érzem, biztonságot és megnyugvást ad. Sőt, zene mellett számomra a tanulás is jobban ment! Amint csak lehetőségem adódott, első osztályosként beiratkoztam a helyi zeneiskolába, ahol érettségiig tanultam a zenéről, a választott hangszerem pedig a zonngora lett. Majd később, kezdetben csak hobbiként csatlakozott hozzá a gitár, ami ma már elengedhetetlen része a foglalkozásaimnak.

Gitár Gizi zenés – mozgásos foglalkozásai a hallás-beszéd-ritmusérzék-mozgáskészség fejlesztésére és a szociális készségek erősítésére, az egymás elfogadására, megértésére irányulnak. Az alkalmak elengedhetetlen eszköze a gitárom, gyermekek által is használható hangszerek, illetve kreatív eszközök.

Gitár Gizi megszemélyesítése közelebb hozza a gyermekeket a zenéhez, tapasztalataim alapján bátrabban énekelnek, mondókáznak, mozognak velem és Gitár Gizivel együtt, hiszen a megszemélyesített hangszer immár a lurkók "barátjaként" motiváló hatással bír. Megismerik a zene eszközöket és megtanulják, hogyan, miként közeledjenek feléjük. A foglalkozások türelemre, empátiára is nevelnek, hiszen együtt éreznek Gitár Gizivel, ha boldog, ha szomorú.. Megtanulják kifejezni az érzelmeket csupán dallam alapján is. Türelmesen kivárják a sorukat az alkalmak végén, ami „Gitár Gizi simi”-vel végződik.

Előnyben részesítem a gyermekek improvizatív megnyilvánulásait, hiszen láthatóan oldódnak, megnyílnak a zenével együtt.

A foglalkozások alatt más nevelési feladatok fejlődésére is igyekszem hangsúlyt fektetni az ének – zenén kívül.

Így mind amellett, hogy alakul ritmus érzékünk, zenei hallásuk, ének tudásuk, zenei érzékünk, az együtt töltött idő alatt fejlődik matematikai képességük, nő a képzelet erejük, kialakul testtudatuk, fejlődik mozgáskoordinációjuk, és a finommotorikus képességeik is.

Ajánlom:

  • bölcsődék
  • óvodák
  • fejlesztőházak
  • baba-mama foglalkoztató intézmények

számára.